ASSASSIN’S CREED – Asasinii printre noi?

Nu….ohh, iar am inceput o fraza cu „nu”, desi expertii in tehnica scrierii mi-au spus sa nu fac asta niciodata….acum faptul e consumat, deci…. nu e momentul si nici locul ca sa facem o descriere din punct de vedere istoric a asasinilor si a asasinatului. Unii ar crede poate ca o sa incitam la violenta si – Doamne fereste! – e departe de noi gandul asta!
O sa lasam deci pe seama istoricilor sa ne arate cand au aparut primii asasini, cum s-au organizat si ce au facut ei de-a lungul timpului. Au…asasinat, bineinteles, dar lucrurile nu sunt chiar asa de simple cum le credem noi. Este si asta o tehnica, poate chiar o arta, au de respectat un cod. Sau, daca nu va place istoria, haideti sa lasam pe Assassin’s Creed sa dezvaluie o parte din misterul asasinilor, a trecutului – dar si a prezentului lor – tenebros si a altor fapte care au starnit fiori de groaza (dar poate si de admiratie?) de-a lungul secolelor.
Assassin’s Creed (intr-o traducere aproximativa Codul de onoare al asasinului, dar e mai bine sa lasam titlul in original) se inspira din istorie, chiar daca nu din cea pe care o invatam noi la scoala, ci una mult mai intunecata, la fel de mult cat se inspira si din legenda. Seria de jocuri ne poarta prin intermediul personajelor si a eroilor sai – prezenti bineinteles si la www.101jucarii.ro – de-a lungul timpului, in locuri interesante, unele chiar exotice, readucand la viata mari evenimente ale istoriei, dar, totodata, pline de mister.
Sa pornim insa cu inceputul. In zilele noastre, Desmond Miles, un barman oarecare din New York, este rapit de catre Abstergo, o corporatie puternica, ale carei activitati principale raman insa in umbra. Pana aici nimic foarte spectaculos. Doar ca Abstergo poseda un dispozitiv – Animus – care permite celor care il folosesc sa retraiasca memoria stramosilor sai. Iar stramosii lui Desmond se dovedesc a fi zalele unui lung lant de maestrii asasini a carui inceputuri se gasesc acum aproape o mie de ani in urma!
Primul dintre acesti stramosi se dovedeste a fi nimeni altul decat Altair, unul dintre marii asasini ai secolului al XII – lea. Acuzat de incalcarea codului, Altair Ibn-La’Ahad (numele complet al sirianului) isi dovedeste abilitatile si isi recucereste onoarea impiedicand un complot al Cavalerilor Templieri impotriva regelui englez Richard Inima de Leu, conducatorul Cruciadei. Jocul ne poarta printr-o succesiune de flash-uri intre trecut si prezent, in finalul caruia Altair este repus in drepturi, ramanand pana la moarte maestrul asasinilor din Levant, iar Desmond reuseste sa scape cu viata, in pofida uneltirilor celor de la Abstergo.
Urmatoarele serii ale jocului – Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed – Brotherhood (Fratia) si Assassin’s Creed – Revelations (Revelatii) – il aduce in prim-plan pe un alt stramos al lui Desmond si mare lider asasin, Ezio Auditore da Firenze. Primele aventuri ale nobilului Ezio sunt plasate in Florenta, orasul aflat in culmea stralucirii in perioada Renasterii, dar actiunile lui ne poarta apoi prin intreaga Europa, intalnind cavaleri templieri (dusmani de sute de ani ai Asasinilor), membrii ai infamei familii spaniole Borgia, regi englezi, asasini turci, multe alte mari personaje istorice si, evident, aceasta masina a timpului care este Animus. Toate acestea pentru ca Ezio a avut o viata lunga si a fost un erou de mare succes printre admiratorii jocului.
Tocmai datorita acestui succes, Assassin’s Creed a beneficiat de numeroase update-uri si patch-uri. Nu insistam acum asupra lor, dar, pentru ca suntem convinsi ca multi dintre voi l-au jucat, ne-am bucura sa stim care dintre serii v-a placut cel mai mult si de ce. Asa ca asteptam cu interes, ca intotdeauna, opiniile si comentariile voastre!
Dar nu putem incheia acest post fara un cuvant si la adresa figurinelor. De o calitate absolut ireprosabila, unele dintre ele cu pana la 38 de puncte de articulatie(!), cu arme si accesorii minutios lucrate, cu detalii corporale si vestimentare de mare efect si…efecte noi aduse in tehnologia jucariilor, Ezio pare ca se reincarneaza chiar sub ochii nostri! Acesta este de fapt si motivul principal pentru care www.101jucarii.ro le-a adus pentru voi!