BLACK FRIDAY – 60!

Ca multe alte fenomene ale lumii contemporane, a plecat din America (de unde altundeva putea oare?) si a cuprins aproape intregul glob. Black Friday (Vinerea Neagra) este asteptata, urmarita, dorita, promovata sau…dispretuita si urata de catre tot mai multe milioane de oameni – vanzatori, cumparatori sau simpli vizitatori curiosi. Unii isi fac cu atentie planuri din timp, altii asteapta sa gaseasca cate ceva sau doar sa se uite la un show al reclamelor, care devine din ce in ce mai sofistificat, cateodata agresiv chiar.

Romania nu face exceptie. Se incadreaza tot mai bine in acest tipar. Vanzatorii isi fac planuri, cumparatorii isi pun dorinte. Si din dorinta prea puternica a vanzatorilor si a magazinelor de a atrage cat mai multi clienti, apar anomalii „made in Romania”. La fel ca anul trecut, pentru unii Black Friday nu mai este Black Friday. Este o zi de vineri care denumeste o perioada a reducerilor sau – in unele cazuri, din pacate – o perioada a pretinselor reduceri. Sunt tot mai dese observatiile si protestele care arata ca unele magazine reale sau online practica o strategie dubioasa de crestere a preturilor in perioada precedenta, pentru ca apoi sa le „reduca” (adica sa revina la pretul initial) de „Black Friday”. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Unii au constat-o pe propria piele. Daca (din fericire!) nu, Google va poate oferi tot mai multe exemple despre aceste tactici „smecheresti”…

Un lucru trebuie sa fie foarte clar. Black Friday se sarbatoreste in data de 28 noiembrie in acest an! Black Friday este prima zi de vineri dupa Thanksgiving Day – o zi a multumirii si a daruirii in Statele Unite – sarbatorita intotdeauna la sfarsitul lunii noiembrie, nu inainte, nu in 21, nici in 14 noiembrie, cum se intampla in acest an in multe locuri din Romania! Black Friday s-a nascut si ca un semn de multumire, in beneficiul tuturor partilor implicate! Este pacat ca a cazut prada unor scopuri pur mercantiliste din partea unora din Romania, printre care se numara si mari branduri straine ce activeaza si la noi.

Noi nu am recurs, nu recurgem si nu vom recurge la aceste tertipuri. Vom sarbatori Black Friday printr-o campanie care incepe in 28 noiembrie, se va intinde pe mai multe zile – astfel incat sa cuprinda si Cyber Monday, dar si zilele premergatoare lui Mos Nicolae – si, pentru a evita orice fel de speculatii cu privire la pretul practicat, acesta va fi unic, de 60 lei, la marea majoritate a produselor din campanie! Acesta este modul nostru de a aniversa Black Friday, acesta este Black Friday – 60!

Ca si in anii precedenti – pentru ca ne aflam deja la a patra aniversare a acestei zile – categoriile si produsele sunt multiple si diverse. Cateva dintre jucariile si accesoriile de pe www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro, in cele ce urmeaza.

Dragonii, animale mitologice si fantastice, au fascinat omenirea din cele mai vechi timpuri si continua sa o faca si sub forma de figurine-statuete, indiferent daca sunt dragoni de apa (Water) sau de foc (Fire), Hydra sau fiorosul varan din Komodo. Chiar daca oarecum pus in umbra de catre marii eroi DC – Batman si Superman – Green Lantern este aproape la fel de vechi si are multi fani, castigandu-si un loc binemeritat in seria The New 52. Acesta este si motivul pentru care membrii Corpului Felinarelor Verzi, aparatori si gardieni ai Universului – fie ca sunt Hal Jordan (protagonistul seriei), Arkkis Chummuk sau ciudata creatura Galius Zed – merita atentia noastra in aceasta campanie. Iar daca tot ne aflam in spatiul interplanetar, ce mijloc de deplasare mai bun putem avea decat Vehiculele Star Wars, folosite de catre soldati droizi, razboinici clone sau eroi mareti, precum Luke si Anakin Skywalker?

Sa ramanem putin la categoria eroilor, nu ai celor galactici, ci ai ringurilor din World Wrestling Entertainment, adica WWE. Suporterilor acestui sport-show – nu asa de numerosi ca in trecut, dar mult mai fideli acum – le dedicam reducerile cu pret unic din cadrul seriilor simple si seriilor Legends. Iar pentru cei mai mici, Pokemon, cu Tepig, Snivy, Chespin, Pansage & company le fac cu ochiul si anunta ca sunt in cautarea unor noi „stapani”.

Spawn – in diverse infatisari si impreuna cu fioroasele creaturi pe care le intalneste in timpul aventurilor sale – sta alaturi de cumplitii Predators si infricosatorii Aliens; eroii din jocul-video Assassin’s Creed (una dintre cele mai remarcabile realizari in acest domeniu din ultimii ani) sunt pregatiti sa infrunte noi pericole in tinuturi fantastice si misterioase, la fel cum sunt si cei din Bioshock; iar daca Batman nu mai are nevoie de nicio prezentare, papusile Living Dead Dolls tin sa te avertizeze ca le poti aprecia doar daca esti fan al umorului negru si pentru tine notiunea de „funny” trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu si o doza de macabru.

Toti acestia, dar si multi altii – impreuna cu unele surprize, care, credeti-ne, merita sa le identificati (nu sunt la pret unic, dar reducerile pot fi mai mari!) – vin insotiti incepand cu 28 noiembrie de o eticheta neagra, pentru a-i gasi cu mai multa usurinta pe site. Asa ca, daca e black label, e Black Friday. Iar daca e Black Friday, la noi e Black Friday – 60! Si va dorim sa va bucurati de (adevarata zi) de Black Friday, ca si de intreaga noastra campanie!