CU UN GAND BUN, SPRE MOS CRACIUN….

Cateodata nu este absolut deloc simplu sa ne exprimam sentimentele. Asa se intampla si acum. Acesta nu este un articol in care sa oferim foarte multa informatie inedita, in care sa vorbim despre foarte multe jucarii sau in care sa folosim un ton glumet si antrenant – asa cum ne invata si ne sugereaza manualele de blogging si de copywriting. Acesta este un articol care – la inceputul ciclului de sarbatori de iarna, asteptate cu nerabdare si pe care le dorim fericite pentru noi toti si pentru toti copiii nostri – isi propune sa transmita un gand bun si, eventual, un indemn pentru a aduce un strop de bucurie si celor mai putin fericiti.

Cu aceste ganduri si sentimente bune am plecat la drum, in aceste zile friguroase, si ne-am indreptat pasii – i-am reindreptat, mai bine zis – spre Asociatia Nevazatorilor din Romania. Cu aceste ganduri si sentimente bune am incercat – si vom incerca si pe viitor – sa le oferim un mic moment de bucurie celor mai mici dintre membrii asociatiei, acum, in prag de multe sarbatori de iarna, dar si pentru faptul ca la inceputul lunii decembrie s-a sarbatorit Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati dar si Mos Nicolae. Si nu ne-am oprit doar la ganduri si la sentimente bune….

Activitatile din mediul offline, din „lumea reala” ale www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro au fost de-a lungul timpului numeroase si diverse. Am informat cu regularitate despre vizitele de documentare efectuate la Targul International de Jucarii – Nurnberg, cel mai important eveniment anual desfasurat la nivel mondial in acest domeniu, despre participarile noastre la toate editiile de pana acum ale East European Comic-Con – Bucuresti, despre multe alte evenimete in cadrul carora am expus jucariile, figurinele si accesoriile noastre si unde am intalnit si legat prietenii cu cei pasionati, de la copiii pana la impatimitii colectionari de toate varstele. Asa cum ne-am propus de la inceput, nu suntem si nu dorim sa fim doar un simplu magazin online de jucarii.

Au fost insa si alte actiuni, pe care – din motive si sentimente simplu de inteles – am vrut sa le mediatizam intr-o mai mica masura. Sunt actiunile cu caracter caritabil, cele despre care in mod intentionat am vorbit si am scris mai putin, preferand gandurile bune, sentimentele de dragoste si de compasiune si faptele in locul vorbelor si al frazelor publicate. Nu au fost actiuni singulare si disparate, am preferat colaborari regulate si de mai lunga durata, cum au fost cele cu Scoala micilor vedete din Targoviste, initiata in anul 2010 sau cu Asociatia M.A.M.E din Bucuresti., din perioada 2013-2014.

Acum, cu Asociatia Nevazatorilor din Romania continuam colaborarea din vara acestui an, cand plusurile Puffles din Club Penguin au ajuns in manutele copiilor nevazatori, alaturi de hainute, jucarii si rucsacuri .

Iar in zilele urmatoare, cand fulgii pufosi de nea se vor asterne pe fetele noastre, catifelatele papusi Uglydolls vor deveni cu siguranta mult mai frumoase atunci cand vor fi atinse, tinute in brate si iubite de catre micutii nevazatori. Din nefericire, acestia nu vor putea admira mutritele caraghioase si culorile vii ale jucariilor, dar speram ca plusurile extrem de pufoase le vor aduce cate un mic zambet.

Din pacate, noi nu putem face mai mult pentru ei. Dar incercam si vom incerca si in viitor sa le aducem o clipa de fericire, fie ea scurta si trecatoare. Si poate o raza de speranta. Speranta ca, poate odata, vor simti aceeasi fericire ca si fericirea pe care copiii nostri o vor avea peste cateva zile, atunci cand vor deschide cadourile primite de la Mos Craciun. In spiritul Craciunui, va uram Sarbatori Feiricte! Voua, dar si celor mai putin fericiti dintre noi……