DESPRE JUCARII SI….DOAR DESPRE JUCARII

Majoritatea dintre voi stiu ca in aceasta luna am lansat un nou site, www.101figurine.ro. Ei bine, cei care nu stiau asta, e momentul sa afle acum. Asa cum ii spune si numele, noua pagina web este dedicata (aproape) exclusiv figurinelor, statuetelor, obiectelor de colectie si raritatilor (editii aniversare, serii limitate, etc), accesoriilor si nu numai. www.101figurine.ro se doreste a fi un …frate mai mare al www.101jucarii.ro, insa doar daca privim prin prisma nivelului de varsta caruia i se adreseaza.
Sa stiti ca am reflectat foarte mult in privinta grupelor de varsta. Nu am ajuns la o concluzie finala si nici nu vrem sa facem aritmetica pura sau o delimitare clara. Sa zicem deci ca „vechiul” www.101jucarii.ro va ramane fidel copiilor in timp ce www.101figurine.ro se va orienta mai mult catre….copiii si „copiii” mai mari (se stiu ei bine cine sunt, chiar daca unii nu vor sa admita faptul ca la peste 30 de ani colectioneaza jucarii; iar eu nu pot sa inteleg de ce, sunt bine trecuta de 40 de ani si recunosc ca iubesc jucariile din toata inima!). Asadar stim ca granita de varsta este foarte …fluida si de aceea vom pastra unele categorii – cum sunt Assassin’s Creed, DC Universe, Alien, Marvel Select si Marvel Universe, Predator – pe ambele pagini. In legatura cu Alien si Predator, am revazut zilele trecute cu multa placere primul film din seria AVP: Alien vs. Predator. Am ramas la fel de placut impresionata de realizarea scenelor de lupta si de efectelele speciale. Pentru un film care a fost lansat acum 20 de ani inseamna foarte mult. Cat despre figurinele Alien si Predator….nu mai au nevoie de nicio prezentare. Sau poate cu alta ocazie…
Revenind la cele doua site-uri – apropo, sa stiti ca si www.101figurine.ro are deja propria ei pagina de FB – cert este un lucru: le vom dezvolta in paralel, in aceeasi masura, pe fiecare dintre ele, atat in plan cantitativ – cu mai multe jucarii, figurine, accesorii – cat si calitativ, prin categorii si serii deosebite, cu noutati de ultima ora, cu informatii utile, promotii si surprize. Dupa o perioada de timp, in ce priveste exponatele, cele doua vor diferi din ce in ce mai mult. Dar le vom iubi si vom avea grija de ele la fel de mult!
Deoarece nu am mai scris de ceva timp despre noutati, nu inseamna ca nu le avem sau ca le-am fi neglijat. O facem acum si incepem cu cateva categorii. Iar una dintre cele mai noi si cu siguranta printre cele mai deosebite este Pokemon.Nu are rost sa-i insiram acum pe toti noii veniti – sunt prea numerosi – vrem doar sa scoatem in evidenta materialul din care sunt confectionati: un vinyl moale, extrem de placut la pipait, diferit de plastic – chiar daca acesta este de cea mai buna calitate. Adaugati ca sunt usor articulate si obtinem intr-adevar niste jucarii interesante. Nu suntem experti in Pokemons, dar pot spune ca noutatile de la aceasta categorie sunt extrem de diversificate: Pokemons de atac, Legendari, Mitici, dragoni, seturi si combinatii interesante. Merita cu totii sa aruncati o privire, chiar daca nu va numarati printre fanii lor infocati.
Mai ramanem putin in domeniul asta, al jucariilor confectionate din materiale deosebite, si, fara a fi o categorie distincta, vrem sa va atragem atentia si asupra jucariilor de plus. „Jucarii de plus?”, ar stramba din nas poate unii dintre cititorii mai mari. Da, jucarii de plus, pentru ca ele nu mai sunt demult apanajul micutilor! Le gasiti ca si subcategorii la Star Wars (excelent realizate, dupa parerea mea, si, daca mai adaugati ambalajul deosebit in care sunt impachetate, pot constitui cadouri grozave, nu doar pentru fanii Razboiului Stelelor), South Park (serialul asta este el animat, dar e un adult sitcom toata ziua, insa plusurile care dau viata personajelor se adreseaza in mod clar tuturor), Desene animate (aici gama este foarte variata, de la „batranii” si nemuritorii eroi Warner Bros – Sylvester, Buggs Bunny, Duffy Duck, Tom & Jerry – pana la mai „tinerele” personaje din Simpsons, Ice Age sau The Smurfs). Si daca nu v-am convins pana acum ca jucariile de plus nu mai sunt doar pentru copiii mici, o sa il invocam in ajutorul nostru pe ursuletul Ted din Ted (The Movie)! Sper ca e clar acum pana la ce varsta poti avea drept tovaras o jucarie de plus! 
Bun, ar mai fi destule de spus si de povestit, dar ne oprim aici, pentru ca poate unii dintre voi au obosit deja citind (auchhhhh, sper ca au obosit, nu ca s-au plictisit…). Ne oprim asadar aici, dar nu inainte de a va mai aminti inca o data de promisiunea ferma pe care o facem: www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro se dezvolta si se vor dezvolta pentru fiecare dintre voi in parte si pentru voi toti la un loc! Asta poate ca si cu ajutorul vostru, primit de la cat mai multi dintre voi si pentru care deja va multumim!