Gormitii “fiorosi” din lumea….parintilor

Am citit deunazi o discutie intre doua mamici, discutie pe care vreau sa v-o impartasesc si voua. Una dintre mamici intreba pe un forum despre jucariile Gormiti, care sunt, cum sunt, de cate feluri sunt, daca copiii lor se joaca cu figurine Gormiti. O alta mamica i-a raspuns ca nu si-ar lasa niciodata copiii sa se joace cu niste jucarii…cu coarne. Si de aici a inceput o intreaga discutie – cu pareri impartite, despre jucarii si personaje.

Ce rau pot face figurinele cu coarne, sau cu gheare, sau cele pe care noi, adultii le vedem fioroase? Cu cine s-ar mai lupta personajul pozitiv? Pe cine ar trebui sa invinga?

Stim cu totii ca desenele animate inseamna mult pentru copii. Au insemnat si pentru parinti. Ca, in timp, personajele s-au schimbat, le-a mai crescut o coada, niste gheare, coarne sau s-au robotizat in intregime, asta este o alta….poveste. Nici filmele din ziua de azi nu mai sunt gen Casablanca sau Daddy Long Legs.

Daca asta se numeste evolutie sau nu, lasam la aprecierea fiecaruia…

Revenind la personaje si jucarii, atata vreme cat copiii vad desene animate cu povesti fantastice si cu personaje care le trezesc interesul, atata vreme cat in toate episoadele invinge binele, atata vreme cat in joaca lor cu action figures tot “cel bun” invinge, eu cred ca nu risca nimic. Nu risca sa devina rai, nu risca sa devina adolescenti cu apucaturi huliganice, nu risca sa devina adulti frustrati.

Dragi parinti, este doar o perioada in viata lor, lasati-i sa se bucure pe deplin de ea!

Daca simtiti ca nu puteti sa va implicati in jocul lor – nu orice parinte are abilitatea asta, macar ascultati-i cand va povestesc despre peronaje si lumea lor fantastica, macar urmariti-i cat patos pun in joaca lor, in jocul lor de rol, cand devin personajul preferat.