Jucarii in ROmania

Buna seara,

O sa schimbam un pic nota in care scriem de obicei pe blog. La finalul textului o sa va dati seama ca l-a semnat o ….femeie. Pentru ca randurile de mai jos se vor critice, un pic ironice, un pic nervoase…

Noi suntem din provincie. Nu avem mall-uri in oras. Asadar, din cand in cand suntem nevoiti sa migram spre capitala. Fie sa imbracam copiii, fie sa mai iesim si noi in lume, fie sa mai vedem ce se intampla pe piata jucariilor din ROmania.

Asa ca, azi am fost intr-unul din mall-urile din Bucuresti. Nu va spun in care! In mall, am intrat in trei magazine care aveau jucarii pe rafturi. Nu va spun in care!

Dar va spun ca am iesit dezamagita de ce am vazut. In magazinul dedicat in totalitate jucariilor, am vazut jucarii de-a valma, puse precum legumele in supermarket! Nu tu un loc in care sa fie frumos aranjate, scoase din ambalaj, niste scene frumoase, ceva care sa atraga privirile. Nu! Toate erau de-a valma! Cateva serii rare, aruncate printre jucarii de plus si sabii, imi venea sa plang, sa le scot de acolo, sa le asez frumos…

Imaginea mi s-a parut …comunista, prafuita, lipsita de preocupare si interes…

Am vazut si papusi produse in ROmania…..Doamne…Ce fetze, ce haineeeeeee, ce culooooooooooooori, ce plastiiiiiiiiic.

Am iesit si am plecat increzatoare spre locuri in care jucariile reprezinta doar o parte din produsele de pe raft. Restul: carti, creioane, ghiozdane si alte accesorii. Am intrat in magazin, nu va spun in care!

Am fost bucuroasa sa vad cateva accesorii si statuete sau figurine din seria …collectables, chiar frumos asezate. Nu erau serii noi, nu erau categorii multe, dar se simtea o preocupare, cat de cat, pentru ele. Pe o suprafata de 1-2 mp. Am inaintat si iar am dat peste mult roz, mult galben, aruncate unele peste altele, amestecate….pierzandu-si din valoare si frumusete.

Cu inima stransa am intrat si in ultimul magazin care avea “la raft” si jucarii. Nu va spun in care! Un magazin de care imi era teama, care ar fi putut pune in valoare action figures & collectables. Dar ce credeti? Am vazut cutii sugrumate de banda de polipropilena, pe care o mai vedeti pe colete uriase, puse pe paleti (!), am vazut figurine puse pe raftul de jos, acoperite de alte produse, puse in cutii de plastic ca sa nu le poti atinge….

Femeie sau nu, trebuie sa inchei acest post. Cu un gust amar pentru jucariile din ROmania, pentru interesul scazut pentru nou, frumos si …collectables.

In mintea mea, in mintea voastra, cei care pretuim jucariile/figurinele/statuetele sunt cu totul si cu totul alte imagini….Poate intr-o zi vom reusi, noi, cei de la www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro sa deschidem portile unui adevarat magazin de…collectables.

hot-toys-store