LA MULTI ANI 2013!

„Le Roi est mort, Vive le Roi!” spuneau francezii cu multi…ani in urma. „Regele a murit, Traiasca (Noul) Rege!” Pentru noi a sosit acum momentul sa spunem Ramai cu bine, 2012! La Multi Ani 2013! Asadar, LA MULTI ANI 2013!
Dar cum 2013 este atat de „proaspat” incat pana acum nu au venit noutatile la www.101jucarii.ro – dar nici nu vor mai intarzia mult, va asiguram! – ne vom referi in cele ce urmeaza tot la anul 2012. Si fara a avea pretentia ca suntem noi experti in filme, jocuri, seriale, comicsuri, etc….nici macar in jucarii nu credem ca suntem mai experti decat voi – vom incerca sa facem o retrospectiva a anului ce a trecut, retrospectiva vazuta prin prisma….figurinelor!
Indiferent ce s-ar spune, 2012 a fost bogat in evenimente care ulterior s-au materializat in jucarii si figurine. Si o sa incepem cu…sportul-show, WWE, pentru ca majoritatea dintre voi sunteti fanii acestui grandios spectacol in ring. Fara sa faca…. nimic, CM Punk isi pastreaza centura WWE Championship obtinuta la sfarsitul anului 2011, dar cu fiecare zi ce trece isi intareste recordul de cel mai lung detinator al acestui titlu in ultimii 25 (deja 26…) de ani. Astfel, CM Punk a reusit sa depaseasca recordul lui John Cena, care, anul trecut a trebuit sa se multumeasca in WWE Championship „doar” cu trofeul Money in the Bank. 2012 a fost bun si pentru Kane – ajuns alaturi de Randy Orton si de Bret Hart in ultimele zile ale anului si la www.101jucarii.ro – care, in Team Hell No (Kane + Daniel Bryan) au reusit sa cucereasca si sa pastreze WWE Tag Team Championship.
Ramanem tot la fighting si la spectacol, dar de data aceasta lupta se muta din ring in…intreaga galaxie! The Avengers isi fac aparitia pe marile ecrane intr-o formula de invidiat, cu Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Hawkeye, Nick Fury si Black Widow, toti acestia contribuind cu succes la apararea Pamantului de invazia maleficului Loki, aflat la conducerea hoardelor de soldati din Chitauri. Si tot anul trecut Spiderman revine si devine….The Amazing Spiderman (Uimitorul Om Paianjen) care are de infruntat un geniu diabolic transformat in Lizard (Soparla). S-a spus ca Marvel Universe ar fi dat lovitura cu aceste 2 filme in promovarea eroilor sai fantastici, dar nici marele sau rival, DC Universe, nu a stat cu mainile in san. Si asta pentru ca in Batman – The Dark Knight Rises, deja demult celebrul Batman (acum cu un nou costum) impreuna cu Catwoman, salveaza (oare pentru a cata oara?) Gotham City, de data aceasta de o amenintare nucleara. Mie personal, dintre cele 3 filme mi-a placut cel mai mult Batman. Voua?
In 2012, Batman nu a actionat doar pe marile ecrane si in cinematografe ci si in jocurile video aparute pe diferite platforme, continuand astfel o lunga serie. Una mai putin lunga, dar totusi de mare impact (cred ca si printre voi) si continuata in anul ce a trecut este si Assassin’s Creed. Assassin’s Creed III a debutat in forta, prezentandu-ne un alt erou din fantasticul sir de asasini ce au actionat de-a lungul secolelor, Desmond, un indian cu sange englez (sau un englez cu sange de indian Mohawk, daca vreti..). Se va impune el in 2013 ca favorit in detrimentul exceptionalului florentin Ezio – protagonistul seriilor anterioare – pe care il avem investmantat in diferite costume extravagante, cum ar fi Onyx sau in ipostaza Vision Eagle ?

Nu am avut doar noutati absolute anul trecut, ci si aniversari ale unor eroi, care in 2012 au implinit varste…respectabile. Astfel, in categoria Collectables puteti sa ii intalniti sau sa va reamintiti de Robocop, Conan, Freedy Krueger sau sangerosul ucigas din Evil Dead, acestia sarbatorind cate 25 sau 30 de ani de la primele lor aparitii in filme devenite celebre ulterior. Special l-am lasat la sfarsit pe inegalabilul Predator, care, dupa aparitia lui acum 30 de ani in jungla Amazonului (primul film din franchisa a fost lansat in 1982), a facut senzatie de-a lungul timpului in diferitele lui versiuni: Lost Predator, Scout Predator, Warrior Predator, Boar Predator. Cu toate acestea, Classic Predator ramane sa ne impresioneze cel mai mult, acum printr-o action figure – o adevarata opera de arta in domeniu!
Au fost mult mai multe noutati in 2012 decat cele mentionate in randurile de mai sus. Si fac pariu pe ce vreti voi ca anul acesta va fi cel putin la fel de bogat. Ramane sa vedem….Deocamdata…AN NOU FERICT TUTUROR! BINE AI VENIT, 2013! LA MULTI ANI 2013! 