LA TARGUL DE JUCARII DE LA NURNBERG

Inca de la infiintarea si aparitia in mediul online a www.101jucarii.ro, cu ani buni in urma, ne-am dorit sa fim…altfel, nu doar un simplu magazin de jucarii. De aceea, informarea, documentarea si incercarile de a veni mereu cu ceva nou si – pe cat se poate – placut si surprinzator, au jucat un rol constant in activitatile noastre. Si unde ne-am putea informa si documenta mai bine despre noutatile si trendurile din universul atat de vast al jucariilor daca nu la Targul de Jucarii de la Nurnberg (Germania), de departe cel mai mare, mai prestigios si mai cuprinzator eveniment mondial din acest domeniu?

Participarea la Targ –  Nuremberg International Toy Fair, numele sub care este el cunoscut in lumea larga, a devenit o actiune regulata in calendarul nostru anual. Am vizitat enormele hale ale locatiei si miile de standuri ale expozantilor (din ce in ce mai numerosi pe an ce trece) in sase din ultimele sapte editii si de fiecare data am ramas impresionati de milioanele de exponate, dar si de noile tehnologii imbinate armonios cu dragostea pentru jucarii si traditia orasului german de a organiza mari targuri, elemente ce isi trag radacinile in capitalia Franconiei inca din Evul Mediu. La fel s-a intamplat si in 2016, mai precis la sfarsitul saptamanii trecute.

Ne-am bucurat ochii cu multitudinea de jucarii – confectionate din plus, lemn, metal, plastic, sau alte materiale mult mai putin conventionale – cu action-figures si statuete realizate in mod artistic si cu o varietate absolut inimaginabila de papusi si animale, jocuri si accesorii pentru toate varstele, (super)eroi si (super)masinute. Am ramas placut surprinsi si intr-un mod care nu se poate descrie in cuvinte de exploziile de lumini, de simfonia culorilor si de marea revarsata de sunete care de care mai melodioase sau ciudate – toate insotindu-ne la fiecare pas.

Dar nu a fost doar o simpla vizita si doar o acumulare de impresii. Ne-am gandit cum am putea sa va incantam si sa va surpindem intr-un mod cat mai placut pe voi – cititorii acestor randuri, pe vizitatorii site-ului nostru, pe prietenii nostri de pe Facebook si, cu precadere, pe copii. Si ne-am intors cu un bagaj mare de informatii, noutati si…..surprize!

Nu intamplator am mentionat mai sus pe primul loc plusurile. Cele de acum sunt departe de cele care ne-au acompaniat copilaria acum…destui ani. Cele vazute acum la Targ se deosebesc in buna masura chiar de cele pe care le-am cunoscut la prima editie la care am participat (cea din 2010). S-au schimbat si inmultit personajele, s-a imbunatatit calitatea executiei, s-au diversificat culorile, marimile si…consistenta jucariilor. Sunt plusuri si plusuri. Sunt producatori relativ noi, ce au devenit renumiti in scurt timp si sunt producatori noi, care vor sa isi faca un bun renume in cat scurt timp. Este o concurenta acerba, in care inovatia, fantezia si calitatea superioara pe toate planurile sunt actori esentiali.

O parte dintre aceste noutati isi vor gasi cu siguranta locul si la www.101jucarii.ro. Pe langa intalnirile – deja regulate – pe care le avem cu ocazia Targului cu marii distribuitori europeni, ne-am indreptat atentia si spre cateva firme producatoare. Nu spre gigantii americani, pentru ca marile companii cu cifre de afaceri si profituri de miliarde de dolari, nici nu ne baga in seama. Nici spre marii sau micii producatorii chinezi, pentru ca….. Dar am avut contacte foarte bune cu 2 companii din Uniunea Europeana si ne bucuram sa va anuntam ca plusurile reprezentand noile personaje din indragitul serial TV My Little Pony vor ajunge la noi mult mai repede si intr-un numar sporit, direct de la…prima mana!

Apoi ne-a atras atentia un logo: „We make good toys, because we love good boys. And girls.” Apropiindu-ne de stand, am fost deosebit de incantati de colectiile intitulate Choco&Milk (este povestea unei perechi de ursuleti absolut adorabile!), Life (in care pufoasele personaje se vor trezi la „viata” cu ajutorul accesoriilor, dar si prin imaginatia copiilor) si de linia – lansata in 2016 – Monkey (o prezentare in plus extrem de originala a animalutelor ce reprezinta zodiacul chinezesc). Toate acestea in diferite culori si dimensiuni, toate acestea in ambalaje haioase, colorate si atractive, la al caror design si-au adus contributia in mod decisiv…..the good boys! And girls! Toate acestea, cat de curand pe site-ul nostru. Si pentru a le primi asa cum se cuvine, ne pregatim si noi cu…”haine” noi! Restul e…surpriza! 🙂

Din pacate, nu putem evita si vestile mai putin bune. Ne pare rau sa ii anuntam pe fanii lui Sonic – si stim ca sunt foarte numerosi – ca, pentru moment, productia super-ariciului si a prietenilor lui de intrecere a fost suspendata. Pe cat timp? Nu se stie cu certitudine. Depinde de mai multi factori, inclusiv de continuarea seriei TV Sonic Boom (preconizata a fi lansata in toamna acestui an). Asa ca nu ne ramane decat sa ne rugam impreuna pentru o reluare cat mai rapida a fabricarii acestor indragite jucarii… Pana atunci insa, noi nu ne dam batuti! Cautam serii mai vechi… Trebuie sa mai gasim cate ceva, in lumea asta larga….:)

Editia din acest an a Nuremberg International Toy Fair a fost – cum dealtfel ne si asteptam – mai mare, cu participare mai numeroasa, aducand mai multe noutati in doemniu si mai multe lucruri inedite. Cum va fi 2017? Vom fi din nou prezenti, ne vom informa si va vom informa! Pana atunci, va asteptam pe www.101jucarii.ro!