O MINUNE NUMITA…..MARVEL!

Universul Marvel

Nu cu mult timp in urma v-am „amenintat” ca vom prezenta mai pe larg o….minune! O minune care se cheama…. Marvel (minune)! Si este intr-adevar o minune chiar daca nu s-ar fi chemat asa. Marvel – compania care a creat si popularizat sub diverse forme sute de super-eroi de-a lungul timpului, fiind alaturi de multe milioane de copii, adolescenti, tineri si ….fost tineri care raman fideli intreaga lor viata eroilor din copilarie – a implinit anul acesta venerabila varsta de 75 de ani! Asa ca, in primul rand, LA MULTI ANI, MARVEL!

In prezent, Marvel Entertainment – numele sub care este cunoscut acest consortiu – este un gigant. In cadrul lui, Marvel Studios ne-a delectat cu serii de filme cum ar fi The Incredible Hulk, Spider-man, X-Men, Iron Man (Omul de Otel), Captain America, Thor, Guardians of the Galaxy (productie 2014) sau The Avengers, ultimul titlu avand in pregatire continuarea The Avengers: Age of Ultron, ce va fi lansat anul viitor si despre care Idris Elba (pe care l-am intalnit in Pacific Rim si Thor) spune ca este o tortura sa filmezi in productiile Marvel, datorita complexitatii acestora.

La randul ei, Marvel Television incanta acum cu serialul Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. si pregateste Marvel’s Daredevil, in timp ce productiile animate marca Marvel Animated se adreseaza celor mai mici si fanilor desenelor animate, infatisandu-i in alte posturi si imprejurari pe Iron Man, Doctor Strange, Spider-man, Wolverine, Blade, Daredevil, Hulk, Thor si multi altii.

Universul Marvel (de fapt, chiar exista un univers Marvel, intitulat Earth 616 – Pamant 616 – locul de desfasurare a actiunilor tuturor personajelor create) este completat de catre Marvel Comics, „samburele” din care acum 75 de ani a cresut aceasta companie si a plecat sa cucereasca intreaga lume prin eroii si personajele sale. Pe langa cei amintiti mai sus, revistele de tip comics (cu benzi ilustrate, care inca se bucura de un real succes in Staele Unite si in numeroase alte parti ale lumii) i-au lansat pe The Fantastic Four (Cei Patru Fantastici), Ghost Rider, Silver Surfer sau pe fiorosii villains (personaje negative sau anti-eroi), la randul lor inzestrati cu fantastice abilitati supraomenesti: Green Goblin, Doctor Octopuss (dusmani neimpacati ai Omului Paianjen), Magneto (eroul negativ din X-Men), Abomination (rivalul lui Hulk), Loki (rautaciosul frate al lui Thor), sau Red Skull, periculosul adversar al lui Cpt. America.

Lista importantelor companii care fac sau au facut parte din conglomeratul Marvel Entertainment nu ar fi completa daca nu am mentiona si Marvel Toys, de unde provin jocurile-video cum ar fi Tomb Rider sau Resident Evil (produse intre 1997-2001), dar mai ales liniile de action figures dintre care la loc de cinste se situaza Marvel Select (licenta preluata de catre Diamond Select Toys) si Marvel Legends (produsa de catre Hasbro incepand cu anul 2007), categorii pe care le puteti gasi sub acelasi nume si pe www.101jucarii.com, cu ultimele noutati in domenu dintre care exemplificam aici X-Men Legends – Jubilee (2014), compusa din Wolverine, Magneto, Storm, Stryfe si Cyclops, figurine articulate de cate 15cm, prevazute cu accesorii si fiecare continand in pachet cate o parte a corpului lui Jubilee, de unde provine si numele seriei.

Desigur, productia de jucarii si figurine reprezentand eroii Marvel este extrem de vasta. Chiar daca ar fi sa ne referim doar la ultimele productii, lista este impresionanta: Marvel Greatest Battles Comic 2-packs, ce ilustreaza prin pachete duble (seturi de 2 figurine cu diverse accesorii si un comic book) bataliile devenite celebre, ne readuce in prim plan perechi de personaje – aliati sau inamici – cum sunt Captain America/Falcon, Silver Surfer/Doctor Strange, Wolverine/Cpt. America, Thor/Iron Man, Spider-man/Captain Britain si altii. Iar pentru ca am vorbit inainte despre Avengers, nu putem sa nu mentionam si seria Avengers Infinite – figurine articulate de aproximativ 10cm inaltime – ce ii cuprinde pe Ares, Deathlock, Cyclops, Valkyrie, Omega Red si Ant Man, ultimul dintre ei fiind si protagonistul filmului a carui premiera este prevazuta a avea loc in vara anului 2015.

Toti acesti fantastici eroi, toate aceste minunate personaje ale Universului Marvel – impreuna cu multe altele, bineinteles – le gasiti pe site-urile noastre. Sau puteti face cunostiinta cu ele in mod direct, la standul 101Jucarii&101Figurine din cadrul ICE Comic-Con de la Palatul Copiilor din Bucuresti, in perioada 14-16 noiembrie, adica exact in weekend-ul urmator. Dar pana atunci, inca o data, un gand bun pentru minunea…Marvel! 🙂