Produse originale, mai putin originale si …fake-uri

Scrisoare de la Mos Craciun pentru toti copiii pasionati de action figures

Dragii Mosului,

A venit momentul sa va povestesc despre …originea figurinelor. Povestea este aceeasi pentru toate jucariile, dar acum o sa va povestesc doar despre action figures.

Stiti cu totii care sunt marii producatori de figurine, o sa-i amintim pe cativa: Mattel, Jacks Pacific, Hasbro, Neca, Bandai, McFarlane. De asemenea stiti ca toti sunt….americani. Corect? Corect! Asta nu inseamna insa, ca se bucura doar copiii din America de ele. Corect? Corect!

Stiti cu toii (iar daca voi nu stiti, sigur stiu parintii vostri) ca jucariile se fabrica in China in marea lor majoritate. Producatorii de action figures (si nu numai) au fabrici in China. De ce le au acolo am sa va explic intr-o alta scrisoare sau veti intelege voi cand veti mai creste putin. Deci, cand cititi “Made in China” nu va speriati!

Ceea ce nu stiti toti (si aici intervin eu, pentru ca imi incarc sacul in fiecare an cu jucarii pentru voi) sunt urmatoarele …..amanunte:

Toti producatorii au mai multe fabrici;
Unii dintre ei au fabrici si in Europa (Mattel);
Produsele pentru piata din America si Asia sunt superioare produselor pentru piata din Europa;
Chiar si in piata din Europa se pot gasi diferente de calitate (intre Germania si Polonia, de exemplu).

Sigur, “defecte” poti gasi la orice produs. Dar sunt rare si nu la ele ne referim. Ne referim la diferenta dintre….articulatii, vopsea, ambalaj, culoarea plasticului etc.

Asadar, cu ajutorul unor tineri colectionari si cu experienta mea de atatia ani, va spun si voua un secret, pe care as fi preferat sa nu vi-l spun niciodata:

Exista produse originale, produse mai putin originale si…fake-uri!

Echipa 101jucarii m-a rugat sa va scriu aceasta scrisoare din cauza controversatei figurine….Brodus Clay!

Exista doua variante pentru aceasta figurina: cea pe care o vedeti pe site-urile din America si in magazinele de acolo si cea pe care o vedeti pe piata din Europa de Est, inclusiv in Romania. Cum le recunoasteti? Pe ambalajul produsului pentru piata americana veti gasi in coltul din stanga sus, deasupra #17, cuvantul SUPERSTAR, in mijloc vezi gasi eticheta “FIRST TIME IN THE LINE” iar pe spatele cutiei veti gasi aceeasi eticheta pe poza lui Brodus Clay si a Lylei.

Despre produsele fake (false) mai trebuie sa va spun ceva? Nu pot, pentru ca mie nu-mi plac, voua nu va plac, celor de la 101jucarii nu le plac.

Dragii mosului, s-a facut tarziu si eu am mult de mers, inchei aceasta scrisoare spunandu-va sa fiti atenti ce cumparati si asigurandu-va ca pe www.101jucarii.ro veti gasi doar produse originale!

Sa fiti cuminti, sa invatati bine, sa va ascultati parintii, ca sa pot veni la voi si la anu’ doar cu action figures….originale!

Va pupa Mosu’!