SAPTAMANA STAR WARS

Da. O sa incepem scurt, direct si la obiect. Saptamana Star Wars deschide un nou ciclu de articole pe blogurile noastre in care vom incerca sa prezentam evenimente cu o anumita tematica, stiri din toata lumea, noutati sau milestones, si, bineinteles, felul in care ele se reflecta printre jucariile, figurinele si accesoriile – mai noi sau mai putin noi – pe care le puteti gasi la…. noi. Vom avea desigur si Saptamana ….X, Y, Z, adica le avem de pe acum in minte, dar normal ca nu e momentul sa le dezvaluim. Tot ce trebuie sa stiti – si e foarte important! –  este faptul ca fiecare acest tip de…saptamana vine insotit de reduceri tematice! Pentru a fi si mai clare lucrurile, exemplificam: Saptamana Star Wars se desfasoara intre 23-30 aprilie, perioada in care veti gasi reduceri la produse din categoria Star Wars. Punct.

De ce am inceput cu Star Wars? Din…subiectivitate, dar nu numai. Stim, exista multi fani Star Wars in Romania, activand (deocamdata) doar online, pe cele doua grupuri de pe Facebook, Star Wars Fan ClubRomania si Star Wars Fan Page Romania. Pe unii dintre ei i-am vazut luna trecuta la Final Frontier si mi-au facut o impresie foarte buna. Poate ca tot ei sau alti fani romani au participat si la Star Wars Celebration, mega-sarbatoarea tinuta cu regularitate (aproape) anuala in mari metropole ale lumii cum ar fi Los Angeles, Londra sau Tokyo. Ultimul mare eveniment de acest fel s-a desfasurat in Anaheim (California, SUA) chiar zilele trecute si a reunit 150000 participanti din toata lumea! Daca nu ati fost, nu-i nimic, poate la anul, in iulie – Londra fiind mult mai aproape decat California….Asta ar fi cel de-al doilea motiv, dar poate cel mai important este acela ca – dupa o…seceta de 7 ani(!) –Star Wars va reveni pe marile ecrane anul acesta cu Star Wars Episode VII: The Force Awakens, o veste care ne bucura pe marea majoritate dintre noi, chiar daca suntem sau nu impatimiti Star Wars!

Star Wars nu se rezuma doar la ciclul de filme care a debutat in anul 1977 (o, tempora!) si care a scris o noua pagina in istoria culturii pop mondiale, cu efecte speciale avangardiste, avand bugete fabuloase si producand venituri si mai fabuloase (pentru primul film, Star Wars, intitulat (mai tarziu) Star Wars Episode IV: A New Hope, veniturile din box office au depasit de 70 de ori(!) bugetul). Star Wars inseamna jocuri de diferite feluri – cards, role-playing si sutele de video-games incepute in anul 1983 si care acum se gasesc pe diverse console, in multiple variante si chiar si pe smartphones. Star Wars inseamna si Star Tours – The Adventure Continue sau Jedi Training Academy de la Studiourile Disney din Hollywood, Disneyland  – tot cel din Anaheim, unde s-a tinut Celebration 2015, cu siguranta nu doar o coincidenta! – sau Tokyo Disneyland (fiind binecunoscuta legatura mai ales dupa achizitionarea franchisei de catre Disney). StarWars inseamna lungi serii de carti si comics (nu demult „rasfoiam” o editie digitala 2015 Star Wars: Jabba The Hut – The Art of Deal produsa de catre Marvel Comics). Star Wars inseamna de asemenea sapte seriale animate, de la Star Wars: Droids (1985) pana la Star Wars: Rebels, prezent pe micile ecrane din toamna anului trecut (urmatorul, Star Wars: Detours este deja produs, dar inca nedifuzat). Star Wars mai inseamna cate si mai cate…..

Dar Star Wars mai inseamna si jucariile, figurinele si accesoriile de la www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro. Star Wars inseamna si noutati,dintre care ne face placere sa mentionam (macar) pe Darth Vader/Anakin Skywalker –o figurina transformabila de 35cm inaltime si cu numeroase efecte, sau pe eroii – mai cunoscuti sau nu – din seria animata Star Wars: Rebels, de care pomeneam anterior. Nu doar Figurine Star Wars (acesta fiind numele subcategoriei) – cavaleri, soldati sau roboti – avem din Star Wars: Rebels, ci si nave spatiale (cu precadere de lupta), de diferite dimensiuni, unele realizate impecabil. Le gasiti, asa cum probabil v-ati obisnuit, la subcategoria Vehicule Star Wars. Si pentru ca am pomenit numele a doua subcategorii ale noastre din  Star Wars (este una dintre nu foarte numeroasele categorii subdivizate), iat-o si pe cea de a treia: Black Series, usor de recunoscut dupa amblajul de culoare neagra (de unde ii provine si numele), eleganta, cu figurine de tip collectables – unele chiar vintage – si cu noutatile ei aferente.

Noutatile pe care le-am specificat mai sus – si multe, multe altele – le gasiti mereu, nu doar in Saptamana Star Wars– 23-30 aprilie. De aceea tinem sa reamintim acum ca aceasta perioada este dedicata in primul rand reducerilor, reprezentand astfel modul in care incercam sa omagiem si sa sarbatorim impreuna aceasta formidabila epopee a razboiului stelelor. Care reduceri insa, in ce fel (…si chip, daca vreti voi)…. eh, aici nu va putem rapi surpriza si placerea (speram noi) de a le descoperi singuri…. So, hurry up! It starts! 🙂