SUPERHEROES TEAMS

Nu exista zi in care sa nu apara stiri noi, macar despre unul dintre ei. Fac parte din viata noastra cotidiana, in filme, seriale TV si de animatie, jocuri video, jucarii, reviste comics, figurine, accesorii. Ii vedem in reclame de toate felurile, pe bannere si la evenimente speciale. Cei mai mari dintre ei au primit deja zile dedicate, fiind sarbatoriti de mii si mii de fani – tot mai multi in fiecare an – de pe intreg mapamondul. Au ajuns sa reprezinte simboluri ale unor aniversari internationale de ordin politic, social sau umanitar, asa cum s-a intamplat cu Superman cu putin timp in urma (20 iunie), cu ocazia Zilei Internationale a Refugiatilor, el insusi fiind un „refugiat” de pe Krypton pe Pamant.

Desigur ca ati inteles despre cine vreau sa scriu in randurile urmatoare. Fantasticii supereroi sunt mereu alaturi de noi. De noi toti, nu doar de cei mici si de cei tineri, nu doar de cinefili si de colectionari, nu doar de cei ce iubesc jucariile sau de cei ce pretuiesc figurinele. Cele doua mari „fabrici” de eroi, supereroi si antieroi – DC si Marvel – „produc” in fiecare zi. Si „produc” bine, variat si diversificat. Va puteti convinge de toate acestea urmarind numeroasele categorii destinate lor pe www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro, acestea fiind insa doar un procent infim din ceea ce se intampla la nivel mondial.

Supereroii pot lupta singuri, pot lupta in perechi, pot forma parteneriate – mai mult sau mai putin durabile – pot actiona in echipe (teams) ce isi schimba relativ repede componenta, se intersecteaza in actiunile lor sau chiar se infrunta intre ei, Batman vs. Superman (Batman v Superman: Dawn of Justice) fiind cel mai elocvent si recunoscut exemplu. Combinatiile tind astfel spre infinit. Ajunge doar sa il mentionam pe Deadpool – nu cel mai „mare” si nici cel mai „bun” dintre supereroi, dar protagonistul unui film de lung metraj (Deadpool 2) lansat abia luna trecuta – care de la data aparitiei sale (anul 1991) a format peste 10 parteneriate cu alti supereroi, a fost afiliat unui numar de aproape 20 de echipe – S.H.I.E.L.D. si X-Men (el insusi fiind un mutant) fiind cele mai notabile – iar „respingerea” lui din Avengers a generat discutii aprinse pe forumurile de specialitate din toata lumea.

Vom ramane acum doar la parteneriate (perechi) sau echipe de superheroes, desi si acest subiect este unul prea vast. Asa ca mai aplicam un…filtru si ne vom referi doar la exponatele listate pe www.101jucarii.ro, pentru ca si acestea sunt multe, diverse, interesante, unele noutati de ultima luna, altele aflate la reduceri. Si pentru ca am pomenit inainte de Avengers, iata-i doar pe cei ce apar in categoria Marvel Select: Hulk, Thor si Black Widow. Nu este singurul team de supereroi, pentru ca de la Guardians of Galaxy vin ca noutati perechi, perechi (adica in seturi de 2) Drax & Baby Groot si Star-Lord & Rocket Racoon. Iar daca Gardienii astia reusesc sa ne amuze teribil, cei de la X-Men – Wolverine si Storm – par mult mai seriosi, decisi si hotarati. Deh…misiuni diferite, creatori si regizori diferiti… Faimosul team Avengers, probabil numarul 1 de la Marvel, daca luam in considerare densitatea de supereroi din componenta, este completat cu jucariile si figurinele de la Marvel Legends/Universe, cu Captain America, Iron Man (nu se poate fara cei doi lideri, nu?), dar si cu Hawkeye, Spider-man (in versiuni din filmul Spider-man: Homecoming), Loki (cel trecut in ultimul film de partea celor „buni”) sau teribilul lor inamic Ultron. Si pentru ca am vorbit si de parteneriate, sa nu-l uitam pe acela dintre Daredevil si Punisher – ambii „titulari” ai unor foarte bune seriale TV – cu infioratorul Punisher „prezentat chiar de catre (serialul) Daredevil.

Cam atat despre Marvel, dar sa nu uitam „concurenta” DC. Universul DC – DC Universe – da replica la Avengers prin Justice League, avand in componenta cea mai de seama colectie de supereroi: Superman, Batman, Aquaman, The Flash, Wonder Woman, fiecare dintre ei fiind protagonisti in numeroase filme, seriale TV si de animatie. Speram sa nu se supere Superman pentru faptul ca pe www.101jucarii.ro doar lui Batman i-am dedicat o categorie speciala, acolo unde, alaturi de Batman si ultimul sau Batmobile (chiar cel vazut in filmul Justice League), ii (re)descoperim pe „nebunii celebri” Harley Quinn – in numeroase ipostazesi The Joker, la fel de nebuni impotriva lui Batman, la fel de nebuni si in Suicide Squad, o echipa compusa exclusiv din villains (antieroi, eroi negativi), filmul cu acelasi nume din 2016 bucurandu-se de un succes teribil.

Nu, nu am terminat aici. Nici nu am cum sa termin, deoarece avem mult mai multi (eroi, supereroi, antieroi) si mult mai multe (jucarii si figurine) pe www.101jucarii.ro. Si nu am nici cum sa termin, deoarece, cum spuneam la inceput, „nu exista zi in care sa nu apara stiri noi, macar despre unul dintre ei”, etc, etc, etc. Asa ca doar ma opresc aici. Si va doresc tuturor o vacanta cat mai placuta!