THAT’S A REAL (SUMMER)SLAM!

35 de grade Celsius in vara asta? Mai mult? Peste 40? E o arsita teribila, nimic nu se misca…. Teribil de cald este vara si in New York, multa umezeala, disconfort termic ingrozitor. Nimic nu se misca? Oh, ba da! Acolo, in seara de duminica, 20 august, s-a dat o lovitura scurta, dura, in forta, cum doar in sporturile inventate sau popularizate de catre americani putem vedea. „A real slam”, cum ar spune pundits – expertii si comentatorii de specialitate. A fost WWE SummerSlam 2017!

In blogurile noastre despre World Wrestling Entertainment ne-am obisnuit de-a lungul timpului sa facem cate un scurt expozeu cu privire la WrestleMania – evenimentul anual atat de mediatizat, asteptat si apoi comentat si rascomentat, dar am neglijat in mare masura celelalte mega-events care compun Marele Slem al universului WWE: SummerSlam, Royal Rumble si Survivor Series. Si cum e vara si suntem departe din punct de vedere calendaristic de celelalte showuri din Big Four, am considerat ca fiind cel mai indicat sa ne reparam greseala printr-o sumara privire asupra editiei din acest an a SummerSlam.

Considerat al doilea mare eveniment anual din WWE, SummerSlam a debutat in anul 1998, in New York, la celebra Madison Square Garden, a facut de atunci ocolul Americii ca locuri de desfasurare pentru ca din 2015 sa se intoarca la originile new-yorkeze, de data aceasta la Barclays Center din Brooklyn. Desfasurat cu regularitate in august – luna care defineste perfect o vara (din ce in ce) mai fierbinte – SummerSlam (slam este un termen imprumutat din jargonul black-metal, cea mai „dura” versiune a genului heavy-metal) este un show care a incantat si continua sa incante, facand furori la nivel mondial intr-o luna cu precadere torida si lipsita de mega-evenimente in aproape toate domeniile entertainment-ului.

Iar WWE SummerSlam 2017 nu a facut exceptie de la aceste reguli. Nu mai putin de 13 meciuri mari – grupate in pre-show, preliminarii si main event – din care 3 pe echipe si nu mai putin de 8 centuri de campion puse sau repuse in joc, fiind prea multe pentru a le insira aici. Nu mai putin de zeci de wrestleri celebri in ringul de la Barclays Center Brooklyn si nu mai putin de 16129 de spectatori (platitori!) care au asistat cu frenezie si emotii duse la maxim la luptele duse de catre favoritii lor. Nu mai putin de…… eh, aici e o „mica” problema in ceea ce priveste audienta globala 😀 Showul a fost difuzat in regim pay-per-view de catre WWE Network, dar cu stream-urile astea…. cine ar putea sa stie o cifra exacta? In ceea ce priveste insa calitatea showului, luptele, intrarile in ring, costumatiile, jocurile de lumini, sunete si animatie: la su-per-la-tiv!

Cei de la UPROXX, o companie digital media ce are ca principal obiect de activitate stiri si comentarii din lumea (mare si buna) a entertainmentului american, au facut o selectie intitulata „SummerSlam 2017: Best and Worst”. Se pare deci ca au fost si „worst” – probleme organizatorice de timing sau o apatie a publicului pentru meciurile de divas. Cum poti sa fii apatic cand privesti „divele”… depaseste modul meu de intelegere, dar sa le dam credit celor de la UPROXX. In rest, spicuiesc doar un scurt – dar esential – fragment in ceea ce priveste ierarhia prezentului in WWE: „Brutal. Congratulations to SummerSlam in the year of our lord 2017 for having John Cena and Randy Orton embarrass a couple of guys who I guess are never going to be stars” Traducerea cred ca este de prisos. La fel si alte comentarii. Eventual, doar un (foarte) scurt PS: Randy Orton l-a invins pe Rusev intr-un singles meci ce a durat doar 10 (zece!) secunde! Zece secunde, deci nu cu mult mai mult decat v-a fost necesar ca sa cititi (foarte) scurtul PS! Zece secunde! That’s a real slam!

Cat priveste campionii…… lista lor e mai lunga decat cea a centurilor puse in joc, asa ca o lasam doar in atentia fanaticilor WWE sau a celor foarte pasionati de statistici. Oricum, invingatori si invinsi deopotriva – The Miz, Usos, John Cena, Dean Ambrose, Sheamus, Roman Reigns, Samoa Joe si multi altii – merita aplaudele noastre. Si oricum, toti cei mentionati va stau la dispozitie – in diferite ipostaze si la diverse categorii (Elite Collection, 2 Packs sau Serii simple) – la www.101jucarii.ro. Pentru ca unii organizeaza SummerSlam iar altii (adica noi!) organizeaza (inca) Summer Sales! Si pentru ca asa-i in….. WWE! 🙂

What’s goin’ next? Next, nu NXT. Calendarul marilor competitii WWE il stim cu totii, calendarul competitiilor de la www.101jucarii.ro …. nu mai e surpriza! Aveti intrebari? Daca da, le asteptam. Daca nu, avem noi pentru voi! Asadar, urmeaza un concurs! Stay tuned! And good luck!