THE MOST WANTED

Initial, am vrut sa ii pun titlul The Most Precious. Dar – chiar daca toate sporturile au doza lor de show – mi s-a parut ca suna prea fantastic, prea a la … Lord Of The Rings. In sport, pe langa generoasele idei de a participa (spiritul olimpic) si de sportivitate, scopul este sa castigi, sa aduci trofee – cupe, diplome, medalii, coronite de lauri sau…centuri. Acestea sunt cele mai dorite, acestea sunt….the most wanted, acestea atrag dupa ele glorie si bani, faima si fani.

World Wrestling Entertainment – WWE nu face exceptie de la cele de mai sus. Sau poate face, un pic, daca gandim strict in sensul de…sportmanship. Insa lupta pentru trofee este la fel de acerba si la fel de dura, chiar daca elementul de show este mai important decat in multe alte competitii sportive. Ce ar face un luptator WWE pentru o centura de campion? Ar face ORICE, ar face TOTUL!

Ne-am gandit asadar ca in cele ce urmeaza sa prezentam aceste centuri de campioni WWE, avand in vedere noutatile sosite la www.101jucarii.ro: exemplare din seriile individuale Defining Moments si Elite, seturile duble Battle Packs si, evident, centurile puse in joc – replici ale modelelor din 2014, dar produse anul acesta. Si, inainte de toate, dorim sa ii multumim lui Mircea – un vechi si impatimit fan WWE (mai era nevoie sa o spunem?) pentru ajutorul acordat privind selectia in vederea achizitiei acestora.

Lasand la o parte NXT, trofeele desfiintate sau Divas Championship (nu facem discriminari, dar cel putin in Romania popularitatea divas este inca destul de redusa), o sa incepem cu trofeul acordat echipelor, adica WWE Tag Team Championship Title. Echipe celebre, compuse pe diferite criterii – unele pe relatii de rudenie (fratii samoani Jimmy si Jey Uso – The Usos, Jeff & Matt Hardy – The Hardy Boyz sau fratii vitregi Gold and Stardust – Cody Rhodes), altele pe prietenii (Curtis Axel & Ryback – RybAxel) sau chiar rivalitati – si-au disputat centura  de-a lungul timpului. In prezent, ea este cea mai veche centura detinuta. A implinit deja …3 luni si poate fi consdiderat un record major fata de cele 10 minute(!), atat cat au detinut titlul John Cena si The Miz in urma cu cativa ani!

Desi considerata mai putin importanta, centura WWE United States Championship Title, cea care a implinit in 2015 nu mai putin de 40 de ani de existenta (dar si-a schimbat numele de cateva ori de-a lungul timpului), este ravnita cu aceeasi ardoare ca si celelalte trofee WWE. Lista campionilor contine in prezent nu mai putin de 81 de nume – majoritatea prestigioase – printre care Sting, Jack Swagger sau Seth Rollins. Campionul en-titre este Alberto Del Rio, cel care a oprit – cel putin temporar – incercarea lui John Cena de a egala recordul de titluri, 6, detinut de catre Ric Flair – The Nature Boy, cel care cu doar cativa ani in urma si-a anuntat retragerea, dupa mai bine de 40 de ani petrecuti in ring!

WWE Intercontinental Championship Title si centura aferenta au fost puse in joc pentru prima data in anul 1979. Titlul este considerat un pas necesar (dar nu si suficient) in accederea si obtinerea a…..the most wanted. De aceea, lupta pentru cucerirea sau pastrarea ei este extrem de indarjita. Printre campioni ii gasim pe Curtis Axel, Ryback (separati, nu impreuna ca in seria de figurine articulate Battle Packs de la noi), Kane – de 2 ori si cu un total de 57 zile de detinere a centurii (cam putin pentru unul ca el) si multi altii. Cine o va mai cuceri? Vom vedea. Deocamdata ea se afla la…braul lui Kevin Owens, cel care, la Night of Champions (20 septembrie) a oprit incercarea lui Ryback de a o recuceri, dupa ce acesta o castigase pentru prima oara in mai, la Elimination Chamber.

And, finally, Ladies & Gentlemen…….Theee Moooost Waaaanteeeed! The Most Wanted, cel mai dorit titlu, cea mai dorita centura, cea WWE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP TITLE! Este o centura „proaspata”, si asta din cel putin doua motive: modelul, importanta si denumirea actuala au fost lansate abia in anul 2014 (prin unificarea vechiului trofeu cu acelasi nume cu WWE Championship) iar noul campion a fost desemnat in urma cu doar cateva zeci de ore (la ora scrierii acestui text). In cadrul Survivor Series 2015 (22 noiembrie, Atlanta), unul dintre ultimele mari evenimente anuale din WWE, Sheamus        si-a reinceput…. domnia (reign), odata cu obtinerea celui de-al treilea titlu suprem, chiar in fata lui…. Roman Reigns, cel care castigase finala turneului dupa o disputa cu Dean Ambrose. Iata cum „tronul” supergreilor din WWE, vacant dupa accidentarea lui Seth Rollins, are acum un nou ocupant! Survivor Series a mai adus in prim-plan cateva spectaculoase si interesante lupte pe echipe, un five-on-five (specific acestui eveniment) si o lupta „clasica” intre echipe de doi, in care Undertaker (another Defining Moment?) si Kane, adica The Brothers of Distruction, si-au luat partea…leilor!

Greu sa mai putem adauga ceva dupa un show de genul Survivor Series 2015! Poate doar sa adresam un indemn: enjoy WWE, enjoy the belts, enjoy the (action-)figures! And thanks for reading this! 🙂