WRESTLEMANIA 31

Wrestling? WWE? „Ce inseamna chestiile astea?” s-ar putea intreba unii. Personal, nici eu nu ma dau prea tare in vant dupa WWE. Dar iubesc sportul, iubesc showul si (cred ca) stiu ce inseamna sa fii un fan adevarat. Si mai e ceva. Chiar daca in ultimul timp se spune ca perioada de maxima „glorie” (a se citi audienta) a WWE a cam apus in Romania, exista inca numerosi fani impatimiti ai acestui sport-show. Unii dintre ei, nu putini, ne sunt prieteni vechi, inca de la primii pasi ai www.101jucarii.ro. Lor – nu numai lor, dar in primul rand lor – le dedicam aceasta postare.

Ca si multe alte sporturi din lumea americana sau europeana, World Wrestling Entertainment (WWE) – cea mai cunoscuta (daca nu si cea mai renumita) franchisa din lumea wrestlingului, are o competitie majora, desfasurata cu regularitate. Asa cum fotbalul american (football) are Super Bowl-ul, NHL are finala Cupei Stanley sau fotbalul (soccer, cum ii spun americanii) are finala UEFA Champions League, WWE are Wrestlemania, mega-eventul desfasurat in primavara fiecarui an.

Wrestlemania a ajuns anul acesta la numarul 31. De la prima editie, ca in multe alte sporturi, s-au schimbat multe. De la prima editie, ca in multe alte sporturi, un singur lucru va ramane insa cu certitudine neschimbat si pe viitor: pasiunea spectatorilor, a telespectatorilor si a tuturor celor care iubesc un sport anume, sportul in general  sau marile competii sportive! Si, ca in oricare mare eveniment din lumea sportului si a showbizului, se vorbeste (intelegand prin asta nu doar vorbe, ci un colosal mecanism de stiri, marketing si promo sub diverse mijloace) cu mult timp inainte de eveniment si se va vorbi mult timp si dupa ce acesta se sfarseste. In cazul de fata, primele figurine cu eroii Wrestlemania 31 si-au facut aparitia pe piata americana cu aproximativ o luna in urma. Aceste figurine au traversat Atlanticul si apoi Europa cat de repede au putut ele si au ajuns la noi imediat dupa super-eventul desfasurat in seara de 29 martie, pe Levi’s Stadium din Santa Clara (San Francisco Bay), California!

Cine sunt ei, eroii Wrestlemania 31? Care sunt ele, noile figurine? Haideti sa ii luam pe rand si sa incercam sa ii „analizam” pe scurt prin prisma rezultatelor obtinute acum nu mai mult de cateva zile. In primul meci, Daniel Bryan devine WWE Intercontinental Champion dupa o disputa in sapte, dar Shawn Michaels, unul dintre protagonistii Royal Rumble 2015 a avut doar o aparitie episodica in al treilea meci din Main Card (Wrestlemania 31 a avut 3 etape distincte: pre-show, main card si main event), cel in care Triple H (HHH) l-a invins pe celebrul Sting (un mare star TNA care a debutat in WWE la 57 de ani!). Imediat dupa acel pinfall and submissions-only match, The Rock, cu o intrare furtunoasa in ring, impreuna cu Ronda Rousy, reusesc sa spulbere (de fapt i-au aruncat pur si simplu afara din ring) duo-ul mixt Triple H/Stephanie McMahon. Iata deci ce repede se pot intoarce lucrurile…

In cadrul Main Event-ului (asteptat cu sufletul la gura de catre cei aproape 77000 spectatori care au egalat recordul de incasari Wrestlemania – 12,6 milioane $!), John Cena – mai e nevoie sa spunem cine este John Cena, chiar si pentru cei ce nu urmaresc WWE? – cucereste titlul (oare el mai stie cate titluri a castigat pana acum?) – de Campion al SUA.Si, in cel mai asteptat si disputat meci al serii, Seth Rollins devine WWE World Heavyweight Champion in fata lui Brock Lesnar si Roman Reigns dupa un triple threat match (meci in 3). Astfel s-a incheiat Wrestlemania 31, gratulata de catre presa americana si britanica drept „the best Mania ever”, „one of the best shows ever seen” sau „…one of, if not the greatest WrestleMania of all time”!

Ecourile Wrestlemania 31 nu s-au oprit si nu se vor opri aici. La fel si noutatile noastre privind figurinele WWE, pentru ca doar prezenta lista cuprinde peste 25 de luptatori – mai noi sau mai vechi, campioni sau rookies (debutanti), vedete sau sperante – singuri sau in seturi, cu diferite accesorii si in diverse ipostaze. Nu ne mai ramane acum decat sa va lasam voua placerea de a-i admira, dar nu inainte de a va ura tuturor SARBATORI FERICITE! Iar unora – se stiu ei cine :)– un gand bun si o noua invitatie la un eveniment live gen…ah, nu, nu chiar Wrestlemania 32, ci mai repede…..WWE Revenge Tour …2016? Ce parere aveti?