WWE ACROSS THE OCEAN!

Anul 2017 a inceput cum nu se putea mai bine pentru zecile de milioane de fani WWE de pe tot mapamondul, dar in primul rand pentru cei din Europa. „It’s time to play THE GAME!” Astfel isi concluziona speechul de promovare multiplul campion Triple H, aflat acum in postura de organizator sef al unui „moment istoric”: inaugurarea unui nou turneu, a unui nou campionat si a unei noi centuri de campion: WWE UK Championship! WWE a trecut (din nou) Atlanticul si s-a infiripat si mai bine pe pamantul batranei Europe!

Traversarea oceanului de catre marile franchise sportive americane nu constituie o noutate. A facut-o si NBA (baschet), a facut-o si NFL – fotbalul american, care in prezent studiaza infiintarea unei echipe la….Londra. A facut-o si WWE in trecut, existand chiar si un titlu european pana in anul 2002 (castigat doar de catre britanici si…americani!), dar care nu s-a bucurat de prea multa faima. Acum situatia este diferita. Marea Britanie – cu cele peste 2 milioane de fani wrestling (adica aproximativ a 30-a parte a intregii populatii!) a organizat si a onorat in mod perfect prima editie WWE UK Championship Tournament din 14-15 ianuarie. Marea Britanie – puntea si confluenta dintre lumea americana si cea europeana s-a impus drept un loc mai mult decat important si promitator pe harta mondiala a wrestlingului, permitand si favorizand astfel debarcarea cu surle si trambite si „implantarea” solida a WWE in Europa!

Evident, lucrurile nu au aparut din senin. Din 1989, de la primul mare show de wrestling organizat de catre americani pe pamant britanic, am asistat pana in prezent la peste 350 de live events. Au fost stadioane si sali umplute pana la refuz in toate marile orase din Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda, au fost (si se vor inmulti!) gale WWE NXT, Raw, Smackdown – toate sold out. Au concurat si au castigat acolo supercampioni WWE, de la Hulk Hogan si Bret Hart la John Cena, de la Seth Rollins la Daniel Bryan, de la irlandezii (lansati in UK) Finn Balor si Seamus pana la…..multi, multi altii. S-a creat si avem in prezent un din ce in ce mai bine cunoscut si mai apreciat „European style”, un stil pe care WWE UK Championship Tournament isi doreste sa il dezvolte, la fel de mult pe cat isi doreste sa lanseze in competiiile americane tot mai multi hot prospects, tinerele talente provenite din micile circuite independente britanice, si, prin extensie, din cele europene.

Asa cum ne asteptam, numele competitorilor de la prima editie a WWE UK Championship Tournament nu ne spun in prezent foarte mult. A castigat Tyler Bate, unul dintre cei care inainte de event se lauda cu sloganul „I beat people, I hurt people!” si care, la doar 19 ani, se anunta unul dintre cei mai promitatori wrestleri la nivel mondial. Va calca el oare pe urmele lui Drew McIntyre, Wade Barrett sau British Bulldog, wrestlerii britanici care se bucura de o celebritate incontestabila in Statele Unite? Oricum, Europa, prin Marea Britanie au o noua centura pusa in joc si un prim campion. „A dream came true”, cum bine spunea un fan englez al WWE.

Coincidenta (sau nu?), dar asistam in prezent si la un nou si masiv reviriment al fanilor…..nostri, mai bine zis al fanilor WWE din Romania, cei cu care mentinem o legatura stransa prin intermediul …jucariilor! Valul de cereri si de sugestii la care incercam sa facem fata cat putem mai bine se va concretiza in curand – foarte curand! – intr-un val de noutati la www.101jucarii.ro, un val care – speram noi – sa satisfaca gusturile si celor mai exigenti suporteri WWE.

Este de la sine inteles ca am luat in considerare zecile voastre de propuneri si de sugestii, de rugaminti si de (pre)comenzi care au venit prin intermediul paginii noastre de Facebook, dar nu numai. Nu i-am uitat – printre altii – de Randy Orton, Roman Reigns, John Cena, Chris Jericho sau Undertaker. Nu am uitat desigur nici de ringuri si centuri: centura WWE World Heavyweight Championship, acum intr-un nou ambalaj si ringul WWE Raw Superstar, care se poate …sparge la manevrele de final ale luptatorilor tai.  Cum spuneam, WWE a trecut Oceanul Atlantic, dinspre America spre Europa. Doar ca, pentru noi, nu s-a oprit la Londra, ci vine spre …voi! 🙂