www.101jucarii.ro – 10 ANI!

Inceputul lunii aprilie a anului de gratie 2008 ne-a adus prima comanda pe www.101jucarii.ro. Da, 101jucarii a implinit in aceste zile 10 ani de activitate!

Randurile de fata constituie o timida incercare de a exprima sentimentele si gandurile noastre in acest ceas aniversar. Poate ca zece ani nu inseamna foarte mult, dar 10 ani cu 101jucarii.ro inseamna enorm pentru noi. Apoi….ar fi foarte multe multe de spus despre acesti 10 ani, dar foarte putine de spus din ceea ce nu s-a spus pana acum. 🙂

La inceput a fost, firesc, ideea. O idee venita din dragoste pentru copilul meu, din dragoste pentru copii, din dragostea mea pentru jucarii – care nu m-a parasit nicio clipa, din dragostea copilului meu si a prietenilor copilului meu pentru jucarii. Sau, simplu spus, din dragoste. Iar ideea a fost urmata de o perioada – poate cea mai dificila – de cautari, incercari si intrebari, de studiu si documentare, de calcule si comparatii, de stradania de a veni cu ceva nou, cu lucruri deosebite, dar si accesibile. Toate acestea, in paralel cu problema realizarii din punct de vedere tehnic al site-ului. Luni bune de munca sustinuta…offline.

Primii pasi: primele achizitii si importuri – jucarii si figurine, costume si accesorii, imbracaminte si incaltaminte, lenjerii si ghiozdane. Primele fotografii, cu baiatul meu, Mihnea – ce isi va sarbatori majoratul in aceasta luna! – pe post de ….manechin si ajutor bun la toate. Primele categorii: Power Rangers, papusi si masinute, Naruto si Ben 10 – personaje si eroi adusi in premiera in Romania, care nu doar ca au „supravietuit”, ci au crescut si s-au innoit mereu in acest timp. Apoi…go online si apoi…prima comanda: un Naruto pe care nu il voi uita niciodata! We are in! Se intampla acum 10 ani!

Cu ajutorul primelor comenzi am depasit si perioada in care bajbaiam, intrebam si ne intrebam. Am inceput sa crestem si am inceput sa ne dezvoltam. Ne-am facut primii prieteni si am inceput sa primim primele sugestii in mod profesional. Am gasit primii colaboratori, cu unii pastrand legatura si lucrand pana in prezent. Astfel am putut ajunge de la primele comenzi de acum 10 ani la peste 14000 in prezent si de la primele cateva categorii la aproape 40. Ben 10 si Naruto s-au pastrat, dar ciudatele personaje din Five Nights At Freddy’– FNAF sunt cele care sunt cool si fac senzatie in acest moment.

Apoi, prin intermediul unor prieteni – mai mici si mai mari – am descoperit lumea wrestlingului. Mai precis, lumea jucariilor, figurinelor si accesoriilor – toate made in USA – din World Wrestling Entertainment – WWE. A fost si ramane o…milestone pentru www.101jucarii.ro. A fost momentul decisiv al „specializarii” noastre doar pe jucarii, figurine si accesorii (ulterior „figurinele” si-au urmat propria cale, au devenit www.101figurine.ro dar fara a se indeparta niciodata de „jucarii”) si a dat startul la participarea noastra la evenimentele din lumea….. offline. Am inceput cu Wrestlemania Revenge Tour (Bucuresti), am continuat in mod regulat cu Nurnberg Toy Fair (Germania), cu East European Comic-Con si Nijikon (Bucuresti), cu colaborari in plan local si national si sponsorizarea unor campanii de caritate, cu alte cateva zeci de participari la evenimente diverse.

De la bun inceput ne-am propus sa nu fim doar un simplu magazin de jucarii. Am incercat in acesti 10 ani sa demonstram si sa ne demonstram acest fapt. Am adus si aducem doar produse originale. Am initiat si dezvoltat in jurul nostru un cerc de prieteni pe care ii ajutam dar cu care ne si sfatuim, intalnindu-ne cu ei cu ocazia participarii la diverse evenimente din „real world” sau tinand legatura cu ei prin intermediul mijloacelor specifice lumii digitale: postari pe blog, pagina de Facebook si canalul nostru de YouTube, acolo unde anuntam si noutatile, campaniile de promotii, de reduceri sau de oferte, sarbatorile dedicate unor eroi sau personaje celebre din lumea jucariilor sau concursurile cu premii, desfasurate de cel putin 2-3 ori/an.

Nu am dorit ca scurta evocare a acestor 10 ani sa o facem ca sa arate ca un bilant sau ca un raport in care doar cifrele conteaza. Desigur, au fost lucruri si decizii bune, asa cum au fost lucruri si decizii mai putin bune de-a lungul timpului. Dar am trecut prin aceasta perioada cu bine, am rezistat problemelor, ne-am adaptat schimbarilor si pentru faptul ca am crezut in ideile noastre, in valori si in comunitatea de prieteni careia nu putem decat sa ii multumim acum pentru tot sprijinul acordat, de orice natura a fost el. Ne „revedem” la o noua aniversare, peste alti 10 ani? Poate. Noi speram ca da. Dar pana atunci, va uram cu mult drag, din partea noastra si a 101jucarii.ro, voua tuturor celor care ati fost, sunteti si veti fi alaturi de noi – Paste Fericit! 🙂